Aqua

Sporty wodne

Social news

Prezentujemy przepis na przepyszną zupę. Składniki: - 1 kabaczek - 5 pomidorów - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 1 cytryna - szczypta pieprzu ziołowego - szczypta soli himalajskiej - szczypta słodkiej papryki - 3 łyżki suszonej bazylii - 2 łyżki oleju kokosowego Sposób przygotowania: Pomidory sparz i pozbaw skórek. Miąższ z kabaczka i pomidory pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj drobno, czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę i czosnek podsmaż na patelni, następnie dodaj pozostałe warzywa. Duś do czasu aż warzywa zmiękną, ostudź i zmiksuj blenderem. Dodaj sok z 1/2 cytryny. Dopraw do smaku słodką papryką, pieprzem i solą, na koniec posyp bazylią. Smacznego!
Pierwsze, subtelne sygnały jej nadejścia można było obserwować już od kilku dni. Szła powoli, małymi kroczkami, ale oto jest – dzisiaj pierwszy dzień kalendarzowej (i astronomicznej) jesieni. Lubicie tę porę roku? Z czym wam się kojarzy? Planujecie już jesienne podróże?
×
Ta strona używa plików cookie. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.